Xiaomi elektromos roller F2 biztosíték (F2 fuse)

Xiaomi elektromos roller F2 biztosíték (angolul: F2 fuse) helye, és a káosz a paraméterei között. Ez a bejegyzés azoknak szól, akik egyedül szeretnének nekiállni a biztosíték cseréjének, vagy meg akarják mutatni egy kevés rollert látott technikusnak, mit cseréljen ki.

A Xiaomi roller F2 biztosíték helye

A biztosíték a roller vezérlőjének egyik sarkában van:

Xiaomi roller F2 biztosíték helye
Xiaomi roller F2 biztosíték a vezérlő piros négyzettel jelölt részen van.

Ez az ominózus F2 biztosíték – a kép nagyítható (a képen látható darab már nem a gyári biztosíték):

Xiaomi roller vezérlő elektronika és az F2-es biztosíték
Xiaomi roller vezérlő elektronika és az F2-es biztosíték.

Xiaomi roller F2-es biztosíték paraméterek

Minél többet kutattam a biztosíték paraméterei után, annál nagyobb káoszt találtam. Így én egy kompromisszumos megoldásra jutottam a paramétereket illetően. Az egyik forrás 20 amperesnek írta le a biztosítékot. Más helyen 0,5A szerepelt, de olyan is volt, hogy 1A-t írtak. Az F2-es biztosítéknak egyébként 2 amperesnek kellene lennie. Nekem olyan biztosíték került a rollerbe, amilyen éppen kéznél volt:

A fenti képen már egy cserélt, 3 amperes biztosítékot látsz. A roller hibáját ez orvosolta, és egyelőre nem okozott más gondot.

Mit okoz a hibás F2-es biztosíték?

Ha bekapcsolt lámpa mellett a Xiaomi elektromos roller motorja reszelés-szerűen vibrál (leginkább az autók blokkolásgátló ABS-éhez hasonló hangot ad, és az érzés is hasonló), akkor gyanítható, hogy az F2-es biztosíték cseréje megoldja a gondot.

A hiba érdekessége, hogy kikapcsolt lámpa mellett a roller tökéletesen működik. Ha tehát a fent leírt hibába ütközöl, egyszerűen kapcsold ki a lámpát, és tovább tudsz menni.

Amikor az én rollerem romlott el, még jó pár kilométert megtettem kikapcsolt lámpával. Persze, ezt már csak saját felelősségre csináld utánam! A hibás elektromos rollert mielőbb javíttasd meg!

Segítséget a javításhoz az alábbi linken találsz: Elektromos roller csoportok online

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük