Könnyű elektromos roller

Könnyű elektromos rollert érdemes úgy választani, hogy jó minőségű konstrukciója és elfogadható minőségű akkumulátora legyen. A legfontosabb, pedig: legyen hozzá alkatrész, és könnyen leakasztható szervizes, aki megjavítja.

könnyű elektromos roller

Könnyű elektromos roller tippek

Ha a fentiek mindegyikének meg akarok felelni, akkor én a Xiaomi 1S, Scooter 3, vagy a Pro 2 verzióit ajánlom.

Nem azért teszem ezt, mert a márka nagykövete lennék. Mindössze azért, mert ezek a rollerek elég könnyűek ahhoz (12-14 kg), hogy a lehető legegyszerűbben lehessen velük közlekedni.

Mindemellett a teljesítményük megfelel a mindennapi egyszerű használathoz.

Tapasztalatom szerint a ezekhez a legkönnyebb alkatrészt is találni. Valamint egyre több szervizes van, aki megbízhatóan meg tudja őket javítani.

A cikk írásának idején immár 4 éve én is egy Xiaomit használok a napi közlekedéshez. Több mint 8000 km-t tettem már meg vele, ezért jó szívvel ajánlom a tartóssága és megbízhatósága miatt is.

Ha a roller hibáira vagy kíváncsi, ebben a cikkben vezetem a naplót az egyes javításokról: Xiaomi roller teszt

Mitől könnyű (vagy inkább miért nehéz) egy elektromos roller

A leginkább befolyásoló tényezők:

  • Akku kapacitása – ez nagyban meghatározza a roller összsúlyát (minél nagyobb az akkukapacitás, annál nehezebb a roller)
  • Motor ereje – a motor teljesítményének növekedésével a motor súlya is nő (a 200-300 wattos rollerek motorja még szinte pillekönnyű az 500-800-1000 wattos változatokhoz képest)

Mi számít könnyű rollernek?

Tapasztalatom szerint 15 kg a fordulópont, ami alatt az elektromos rollerek könnyűnek számítanak. Ez a súly csak picit haladja meg egy átlagos bicikli súlyát.

15 kg felett már kényelmetlenné kezd válni a roller emelgetése. Sajnos ez egy olyan közlekedési eszköz, amit elég nehézkes könnyen kézbe fogni. A növekvő súly pedig csak nehezít a dolgon.

További könnyű elektromos rollerek

Ha mégsem tetszik a Xiaomi, akkor választhatsz számtalan klónja közül, vagy más márkák modelljeiből is válogathatsz: