Elektromos roller blog, Xiaomi roller teszt

Elektromos roller esőben

Elektromos roller esőben is nyugodtan használható. 3 év távlatából azt a tippet tudom adni, hogy 1 dologra figyelj csak oda! Te tudtad ezt?

Az elektromos rollerek alapesetben vízállóak, bár mint ahogy semminek, ennek sem tesz jót a túl sok nedvesség. Mivel a rollert elektronika vezérli, érdemes minél kevesebb nedvességnek és páralecsapódásnak kitenni. Ettől függetlenül az elekrtomos roller egy közlekedési eszköz, nem hímes tojás. Akkor használd, amikor szükséged van rá, és biztonságosan tudsz közlekedni.
Vigyázz! Az elektromos roller esőben és hóban sokkal könnyebben kicsúszik alólad.

elektromos roller esőben

Elektromos roller esőben

Bármilyen márkájú elektromos rollered is van, a fő részek kellően esőállók, 1 dolgot kivéve.

A Xiaomi M365 bekapcsoló gombja éppen a kormányrúd tetején van. Így a gomb mellett beszivárgó eső a műanyag fedél alatti részeket áztathatja el.

Vannak olyan rolleres vélemények, amelyek szerint nem árt neki a kormány beázása. De vannak olyan hozzászólások is, amelyek ennek az ellenkezőjét állítják.

Én a fékkart, bekapcsoló gombot és a gázkart is szárazra szoktam törölni. Mindháromban elektromos érzékelők vannak, nem áztatom őket feleslegesen.

Elektromos roller gomb beázás esőben
Ez a gomb ázik be könnyen a rolleren esőben

Hogyan védheted meg az elektromos roller beázó részeit esőben?

A Xiaomi M365-nél 2 választásod van:

  1. A gomb leragasztása sima celluxszal (megfelelő szélességben). Ez nem szép, de gyors megoldása a problémának. Ha leválik a ragasztó, teszel rá újat.
  2. Szilikon vagy 3D nyomtatott esővédő kormánytakaró. Ebből 2 típus van. A gagyibbakat nem lehet leragasztani. Csak rá kell tenni a kormányúd tetejére, és annyi. Ennek az a hátránya, hogy én pl. 1 hónap leforgása alatt elvesztettem a szilikon takarómat.
    A kevésbé gagyi darabok leragaszthatóak. Nehezebb elveszíteni őket.

Nap ellen is véd az esővédő

A kormány felső részén levő elektronikát fekete fedél védi. Ez a nyári napsütésben percek alatt forró tud lenni. Az elektromos alkatrészeknek pedig az esőn kívül a meleg tesz a legrosszabbat.

Ha van esővédőd, az nyáron a nap forróságától is védi a kritikus részeket.

Mi a helyzet az elektromos rollerrel hóban?

Harmadik éve használom a rollerem a téli latyakban is. Ebben az időszakban gyakrabban kell takarítani, de még egyetlen alkatrész sem ázott be.

Az elektromos roller tisztításáról itt olvashatsz. Van egy gyors és tökéletes tippem, amit segít neked is a tisztán tartásban.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük