Elektromos roller 100 kg felett

Elektromos roller 100 kg felett oké is, meg nem is. 3 háttérinfót tudnod kell, hogy tisztán láss az ügyben. Elsőre talán nem is gondolnád, mivel lehet könnyen lukra futni.

Kipróbáltam a rollerezést 80 kg alatt, és 120 kilósan is (vittem magammal egy kis plusz súlyt), hogy biztosat tudjak mondani.

Ha jót akarsz magadnak, az alábbi dolgokat elektromos rollernél már 80 kg felett figyelembe veszed.

Elektromos roller 100 kg feletti alap

A roller leírásában mindenképpen legyen ott, hogy a konstrukció bírja a 100-120 kg terhelést (általában bírja). De az elektromos roller teherbírása csak egy a tényezők közül.

3 háttérinfó elektromos rollerekhez 100 kg felett

Az alábbiakat vedd figyelembe vásárláskor. Alább részletesen kifejtem:

  1. 250 W-nál erősebb motor
  2. Legalább 10.000 mAh körüli akkuteljesítmény
  3. Tömlős guminál 4 bar feletti keréknyomás

Olvass tovább! Elmagyarázom.

elektromos roller 100 kg felett

250W-nál nagyobb motorteljesítmény

Úgy látom, hogy a belépő szintű rollerek motorja általában 250W (kb. 0,33 lóerő) körüli teljesítményű. 100 kg felett (de inkább 80 kg-tól) mindenképpen 250 W-nál nagyobb motorteljesítményű elektromos rollerben érdemes gondolkodni.

Ha gyenge a motor, a gyorsulás és az emelkedő-mászási képességed elég gyenge lesz. Nagyobb szenvedés lesz a kereszteződésben elindulás, és a nagyobb emelkedőkön könnyebben visszalassulsz. Ez egyfelől nem jó, másfelől nem is túl biztonságos.

Legalább 10.000 mAh (10 Ah) akkukapacitás 100 kg felett

Tapasztalatom szerint az akkukapacitás 2/3-át lehet kivenni egy elektromos rollerből úgy, hogy nem romlik nagyon durva mértékben a roller gyorsulása és ereje.

Példa:

  • 100%-ra töltött akkuval az M365 elektromos rollerem legnagyobb pillanatnyi teljesítménye az app szerint kb. 530W. (Ne zavarjon meg, hogy az M365-nek 250 W névleges teljesítményt adnak meg. A pillanatnyi fogyasztás gyári beállításokkal egész fél kilowattig is (500W) elmegy.
  • Merült akkuval akár 200-250W-ra is visszaesik a motor legnagyobb pillanatnyi teljesítménye. Akárhogy számolom, az fele annyi „kraft“.

Az akkumerülés miatt szintén nyögvenyelős lesz az elindulásod. A dombokon vagy lassan fogsz tudni felmászni, vagy önerőből sehogy. Egyszerűen megáll alattad a vas. Közúti forgalomban nem szerencsés.

  • Plusz a hatótávod 100 kg felett nem fogja megközelíteni a gyári adatokat. Nagyobb súly mozgatásához több energia is kell. A fizika nem tesz kivételeket.

Az erősebb akkuval +3 előnyt kapsz:

  • Több a tartalék hatótávod
  • Több kilométeren keresztül van elég erő a gyorsuláshoz
  • Több kilométeren keresztül van elég erő az emelkedők megmászásához.

Keményre fújt gumi az elektromos rollereknél

Kicsomagolás után azonnal fújd a kerekeket legalább 4 bar-ra!

Én a Xiaomi 365-öt 6 bar-ra fújom 4000 km óta. 100 kg felett mindenképpen legalább 4 bar legyen a gumiban. A nagyobb terhelés és a kis kerékméret miatt könnyen kidörzsölődik a gumibelső, és kész a defekt.

A magasabb nyomás ezt megoldja. Kivéve, ha már huzamosabb ideje alacsony nyomáson használod a rollert!

Fontos!

Ilyenkor esélyes, hogy a félig kidörzsölődött belső a hirtelen nagy nyomástól kap defektet.

Ha segítettem, mentsd el ezt a cikket, vagy oszd meg másokkal is!

4 hozzászólás “Elektromos roller 100 kg felett”

Hozzászólások lezárva