Xiaomi elektromos roller felpumpálása

Xiaomi elektromos roller felpumpálása közben 2 problémával fogsz találkozni. Az egyikkel az első kerék felpumpálásakor, a másikkal a pumpa levételénél. Mutatok rájuk megoldást.

Xiaomi elektromos roller felpumpálása – 1. rövid a szelep

A Xiaomi elektromos rollerek első kerekének szelepe túl rövid ahhoz, hogy a hagyományos pumpákkal fel tudd fújni. A hátsó kerék felpumpálása menni fog, az első keréké nem.

Elvileg a rollerhez jó esetben adnak egy szelephosszabbítót, az viszont elég ügyetlen. Próbálkozhatsz vele, de mutatok egy jobb megoldást.

Egy felkészültebb bringaboltban pár forintért tudsz venni egy belső szelepes szeleptoldót, vagy szelephosszabbítót. Ennek lényege, hogy felcsavaráskor nem (pontosabban nem nagyon) engedi el a nyomást. A defektek elkerülése érdekében jó mielőbb keményre fújni az új elektromos rollerek kerekét (A megfelelő keréknyomás részletei itt: Xiaomi M365 keréknyomás), ezért mielőbb szerezz be egy ilyen szeleptoldót:

elektromos roller szeleptoldó pumpához
Ilyen szeleptoldóval könnyebb lesz felfújni az elektromos roller kerekét.

Xiaomi elektromos roller felpumpálása – 2. elszökik a levegő

A Xiaomi rollered kerekének felpumpálása után a pumpa lecsavarásakor egy szisszenés kíséretében több-kevesebb nyomás el is szökik a kerékből.

Ennek 2 megoldása van. Az elsőt évek óta használom, a másikat enyhe pénzkidobásnak tartrom:

  1. Pumpálás előtt fújok egy kis WD 40 olajat a szelep menetére, vagy a szeleptoldó fejének belsejébe. Ettől sokkal könnyebben és gyorsabban letekeredik a pumpa a kerékről, és minimális levegő fog elszökni.
    Hogy elég nyomás maradjon az elektromos roller kerekében, picit keményebbre fújom a kelleténél. Ezért, ha el is szökik valamennyi levegő, még akkor is minden rendben lesz.
  2. Fórumokon sokan dicsérik a Xiaomi akkus pumpáját, amivel ennek levételekor kevés levegő szökik el, és a pumpa automatikusan az előre beállított értékre fújja fel a roller kerekét. Kétségkívül elegáns megoldás.
    Én azonban 6 bar nyomáson használva, nagyjából 2 havonta fújom fel a kerekeket. Ilyen ritka használat mellett inkább egy nyomásmérős biciklipumpa mellett döntöttem, amivel a kerekek felpumpálása 3 perces művelet.

3 hozzászólás “Xiaomi elektromos roller felpumpálása”

Hozzászólások lezárva