Elektromos roller blog, Xiaomi roller teszt

Xiaomi roller recseg

Xiaomi roller recseg, de a probléma könnyen megoldható. 2 tippet tudok adni. Az egyik gyors, a másik tartós. Nem, nem a WD-40-ről van szó.

Xiaomi roller recsegés

A Xiaomi roller recsegést a kormány összecsukó szerkezete okozza. Amikor a kormány rögzített állapotban van, az egymásnak feszülő alkatrészek adják ki a recsegő hangot.

A zaj mértéke a megfigyelésem szerint hőmérsékletfüggő, de kicsi az esélye, hogy magától elmúlik.

A recsegés megoldása gyorsan

Spray formában kapható Konkor 101 olajjal érdemes befújni a kormány öszecsukó szerkezetének összes hézagját. Ez a típusú olaj jól ken, nem szárad ki olyan könnyen, mint a WD40.

Xiaomi roller recsegő kormányszerkezet
A jelölt hézagokba érdemes fújni az olajat.

Jó vigyázni, hogy az olaj máshová ne folyjon szét, mert eléggé összeken mindent.

Konkor 101 olaj Xiaomi roller recsegés ellen
Kicsit más flakonban, de az Alza lehet az olaj lelőhelye.

A recsegés megoldása tartósan

Én ezt a megoldást választottam: A Xiaomi roller kormányszerkezete idővel hajlamos egyre jobban kilazulni. (Erről itt olvashatsz bővebben: Xiaomi roller kormány lötyög)

Ezt a kellemetlenségek én egy Monorim X-lock elnevezésű kormánymerevítővel oldottam meg. A szerkezet felrakása után is összecsukható marad a roller, viszont tökéletesen merevíti és lötyögésmentessé teszi a kormányt.

Ha az összecsukó szerkezetet beolajozod az említett Konkor 101 olajjal, és beruházol egy X-lock-ba, a roller recsegése megszűnik. Kipróbáltam.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük