Elektromos roller blog, Xiaomi roller teszt

Xiaomi m365 kormány lötyög

Xiaomi m365 kormány lötyög az elektromos rolleren, de 3 megoldás létezik. Kettőt nem ajánlok, ám leírom mindegyik lehetőséget.

Xiaomi m365 kormány lötyögés oka

A roller kormányának összecsukó szerkezete egyszerűen olyan, hogy hosszabb-rövidebb idő után elkezd lötyögni. A rángatástól, terheléstől lazul, és kopik. Az alábbi 3 választásod van, ha meg szeretnéd oldani a problémát.

Xiaomi m365 kormány lötyög

1 – a kormány lötyögés megoldása hézagolóval

hézagoló egy gumiból készült, vagy 3D nyomtatott műanyag alátét, amit a Xiaomi kormány összecsukásakor kell a zárszerkezetbe helyezni.

hézagoló Xiaomi kormány lötyögés ellen

Érdemes tudnod, hogy ezek több vastagságban készülnek, mert egyedi, hogy mennyire kopott az adott roller kormányának összecsukó szerkezete. A hézagolók általában 0,8-1-1,2 milliméter vastagságban készülnek.

Megjósolhatatlan, hogy neked melyik lesz az éppen megfelelő, ezért érdemes a hézagolókból szettet rendelni, amelyikben több vastagságú darab is van.

A hézagló egyszerű megoldásnak tűnik, de tapasztalatom szerint a gumiból készült hézagolókat a kormányszerkezet szinte néhány méter megtétele alatt összegyűri. A 3D nyomtatott változatokkal már nem is volt kedvem foglalkozni.

2 – a lötyögés orvoslása a csavarok megfeszítésével

A Xiaomi kormányának zárszerkezetét egy hosszanti és egy keresztcsavar biztosítja. Az egyik menetiránnyal párhuzamos, és a kormányt rögzítő zárnyelvet tartja. A másik azt a tengelyt rögzíti, ami kvázi a kormányösszecsukó zsanérja.

Ennél mélyebben nincs is értelme belemenni, mert ha ezeket a csavarokat kezded el megfeszíteni, hogy megszűnjön a kormány lötyögése, egy ponton valamelyik csavar eltörik. Ha menet közben törik el, akkor még erősen balesetveszélyes is.

Ezért leginkább a kormány lötyögésének tartós megszüntetésére a harmadik megoldást javaslom.

3 – X-lock kormánymerevítő a Xiaomi kormány lötyögés megszüntetésére

xiaomi roller kormány merevítő x-lock

Például a Monorim X-lock elnevezésű kormánymerevítő egy olyan szerkezet, amelyik a kormány összecsukó mechanizmusát rögzíti. Amikor már hónapok óta szenvedtem a roller kormányának himbálózása miatt, egy megváltás volt a kütyü felszerelése. Onnantól olyan feszesen állt a kormány, mint soha azelőtt.

Az X-lock felszerelésének mellékhatása: innentől nem kell túlfeszítened a kormányösszecsukó szerkezet csavarjait. És menet közben, ha bármi miatt el is fáradnának a csavarok, a kormány továbbra is stabil marad.

Ha felszerelés után recsegne a kormányod, itt elolvashatod, hogyan tudod azt megoldani: Xiaomi roller recseg

Összecsukható marad a roller

Az X-lock felrakása után is összecsukható marad a roller, viszont tökéletesen merevíti, és lötyögés mentessé teszi a kormányt. (Figyelj oda, mert ebből a kormányrögzítőből lehet kapni olyan változatot is, ami megakadályozza a kormány összecsukását. Érdemes olyat venned, amit az alábbi képen látsz.)

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük