Elektromos rollert lehet lábbal hajtani?

Elektromos rollert lehet lábbal hajtani, de néhány tíz méter után garantáltan elmegy tőle a kedved. 5 konkrét oka van, és egy kivétel, amikor simán hajthatod magad lábbal is.

Elektromos rollert lehet lábbal hajtani

Elektromos rollert lehet lábbal hajtani, csak fáj

Elektromos roller lábbal hajtása 5 dolog miatt nehézkes:

  1. Még a legkönnyebb elektromos rollerek súlya is rendszerint 10-20 kg, ami lényegesen több a néhány kilós hagyományos rollerekénél. Ezért nagyobb tömeget kell mozgatnod, ha lábbal szeretnéd döfködni magad.
  2. A roller fellépő része magasabban van, mint a hagyományos rollereknél, azért minden egyes elrugaszkodásnál jó nagyot kell egy lábbal guggolnod. Ez néhány ismétlés után egyre fájdalmasabb fitnessz gyakorlat lesz.
  3. Az elektromos rollerek kereke kevésbé könnyen forog, mint a nem elektromos társaié. Más a csapágyazásuk, nagyobb a gördülő ellenállásuk. Ezért elrugaszkodás után nem tudsz olyan hosszan gurulni.
  4. tömlős kerekek, esetenként az elég széles abroncsok szintén nehezítik a lábbal hajtást.
  5. Legalább az egyik kerékben ott a motor, aminek szintén van bizonyos ellenállása, ami fékezi a rollert.
    Próbáld kézzel megforgatni egy elektromos roller szabadon futó kerekét, és azt, amelyikben a motor van. Látni fogod, hogy a motorral szerelt kerék lényegesen hamarább megáll. Ez az ellenállás még nehezebbé teszi az elektromos roller lábbal hajtását.

A kivétel

Ha viszont sétálsz valaki mellett, és kedved van séta tempóban lábbal hajtani magad a rolleren, azt nyugodtan megteheted. Viszonylag gyakran szoktam ilyet csinálni. A rollernek nem lesz baja, neked pedig feldobja a sétádat, hogy a rolleren gurítod magad.

Fontos

Soha ne ereszkedj le semmilyen lejtőn lábbal hajtott, kikapcsolt elektromos rollerrel! Mivel sok roller fő fékerejét a villanyomotor adja, a sima fékekkel sokkal kisebb esélyed lesz időben megállni.

Elektromos roller lábbal hajtás helyett

Ha teheted, mindig közlekedj jól feltöltött elektromos rollerrel, hogy ne álljon meg alattad a vas. Ha tudod, hogy közel az akku vége, inkább napközben tölts rá a rollerre akár rövid ideig is. A rövid töltés az akkut nem fogja elrontani, de a lábbal hajtástól mégis meg tud kímélni.

Az elektromos rollerek töltéséről itt találsz további cikkeket: Elektromos roller töltése