Elektromos roller sebessége

Elektromos roller sebessége általában szoftveresen korlátozott. Nem a roller teljesítménye szab határt a végsebességnek. De van olyan roller, ami a lassúnál is lassabb. Nem hiszed el, mennyivel megy a leglassabb elektromos roller.

Elektromos roller sebessége

Az alap felnőtt elektromos rollerek sebessége általában 25 km/órában korlátozott. A legtöbbször a roller ereje többet is bírna, de szándékosan lassítják.

Például a Xiaomi rollerek szoftverének módosításával 30 km/h feletti sebességet is kihoznak belőlük. A kérdés, hogy mennyire biztonságos ilyen sebességgel közlekedni vele. Ezek a Xiaomi rollerek 250-300 W-os névleges teljesítményű motorral szereltek. Tehát ilyen teljesítményből az utas súlyától függetlenül 25-30 km/h-t lehet kihozni.

Leteszteltem a Xiaomi M365-öt (250W) 120 kg terheléssel gyárilag is tudja a 25 km/h-t.

Az izomrollerek sebessége

A komolyabb teljesítményű, 500-1000-2000 wattos motorral szerelt elektromos rollerek sebessége bőven 40-50-60, vagy akár 90 km/h körül is lehet. Ez a kategória már mágnesként vonzza a tuningőrült rollereseket, ami miatt egyre inkább tolódik ki a tuningolt gépek sebességhatára.

Elektromos roller sebessége

Mekkora legyen az elektromos roller ideális sebessége?

Mindennapi városi használat esetén legalább 25 km/h végsebességű modellt vegyél. Nem azért, mert mindig ilyen gyorsan fogsz járni, hanem azért, mert a forgalomban időnként szükség lesz egy biciklis gyors megelőzésére, vagy más gyors manőverre.

Ilyenkor nem árt, ha van tartalék a rolleredben. A napi használat során azt tapasztalom, hogy a 20 km/h vagy alacsonyabb csúcssebességű rollerek sokszor idegesítően lassúak tudnak lenni.

Gyerek elektromos roller sebessége

gyerek elektromos rollerek sebessége 15 km/h körül szokott lenni. Ezek kisebb motorteljesítményűek is. Gyorsabb, felnőtt rollert azért veszélyesebben gyereknek venni, mert a kis súly miatt néha talán túlságosan is kilő a vas a gyerek alatt.

E mellett magasabb a kormányrúdjuk, ami komolyan oda tud vágni a gyerek fejének, vagy felsőtestének. Ha már rúgtad le a térdeddel menet közben a kormányrudat, akkor tudod, mit szeretnék mondani.

Elektromos roller sebessége lemerülés előtt

Azzal számolj, hogy a merülő akkumulátor miatt nemcsak a roller ereje fogy el lassanként, hanem a végsebessége is visszaesik. Ez nem hiba, egyszerűen csak így van, és kész.

A leglassabb elektromos roller

Egy gyors keresés után 16 km/h-s volt a leglassabb roller, amit találtam. A Xiaominak a cikk írása idején 20 km/h volt a leglassabb elektromos rollere. Bár az ügyeskedők ki tudják iktatni ezt a korlátozást, de ha te átlagfelhasználó vagy, vegyél olyan rollert, ami eleve tudja legalább a 25 km/órát.

Ide kattints a Xiaomi roller teszthez: Xiaomi elektromos roller teszt